De twaalf van…

admin
Reacties uitgeschakeld voor De twaalf van…

Niemand is veilig in de handen van deze genadeloze, literaire seriemoordenares. Met toetsenbord en scalpel schept ze levens om die vervolgens vilein, en ongetwijfeld met veel satanisch genoegen, te beëindigen. Maar wie schuilt er achter de schrijfster Daniëlle Hermans? Wat beweegt haar? Wat roert haar? Haar innerlijke strubbelingen blootgelegd, speciaal voor Aicha’s Twaalf!

Mijn favoriete filmscène is… de scene uit The Third Man, als hoofdpersoon Holly Martins met Harry Lime in het reuzenrad staat, Harry naar beneden wijst en hem vraagt: ‘als een van die stippen daar beneden niet meer zou bewegen, zou je dat erg vinden?’

Ik wil ooit nog eens naar… Death Valley.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… lipstick. Mijn gezicht ook niet trouwens.

Mijn ergste miskoop is… een vakantie in Italië, in de heuvels rondom Florence. Ik had een huisje geboekt dat de ‘schuur’ bleek te zijn waar alle spullen voor het zwembad, dat er ook nog eens pal naast lag, werden opgeslagen. Het is niet meer goed gekomen met die vakantie.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb… is ultradunne spaghetti met de mooiste olijfolie die er bestaat, vlokken van de beste parmezaanse kaas en daar overheen geraspte zwarte truffel. Die spaghetti werd altijd voor mij gemaakt door mijn ex (domme Daniëlle!).

Ik was het gelukkigst toen… ik een jaar of zeven was en in Kenia woonde. Dat was voor mij een fase van grote onbezorgdheid, naïviteit, van omringd zijn door dieren en van verbazing over hoe mooi de wereld is.

Ik heb het meeste spijt… ervan dat ik niet eerder ben begonnen met boeken schrjven. Hopelijk word ik 90, dan kan ik er nog even tegenaan.

Ik ben niet bijgelovig, maar… sinds ik van een vriendin een ketting met een hanger van meteoriet van 4 miljard jaar oud heb gekregen, durf ik die niet meer af te doen.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… dat ik ontzettend weinig geduld heb met domme mensen en dan dom in de breedste zin van het woord.

Ik lieg altijd over… het feit dat ik niet kan liegen.

Ik kan me niet beheersen als… ik voor mijn neus onrecht zie gebeuren. En een doos After Eight gaat altijd in een keer op.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… een Aston Martin DB9.

(bron: http://www.aichaqandisha.nl/literatuur/danielle-hermans.php)